Германският канцлер Олаф Шолц разкритикува руския президент Владимир Путин за неговите

...
Германският канцлер Олаф Шолц разкритикува руския президент Владимир Путин за неговите
Коментари Харесай

Шолц с остри критики към циничните предупреждения на Путин за конфликта между Израел и Хамас

Германският канцлер Олаф Шолц разкритикува съветския президент Владимир Путин за неговите предизвестия по отношение на цивилните жертви в спора сред Израел и палестинската ислямистка формация " Хамас ", съобщи Ройтерс.

" Бях повече от засегнат, когато чух, че съветският президент предизвестява на всички места, че може да има жертви, цивилни жертви, на военните борби. Наистина няма нищо по-цинично от това ", съобщи Шолц в своя тирада пред немския парламент.

Германският канцлер сподели още, че Европейски Съюз би трябвало взаимно да продължи да поддържа финансово Украйна и в бъдеще, само че потреблението на спомагателни средства не съставлява решение в дълготраен проект.

" Имаме ясна позиция тук: Тази помощ за Украйна, за финансовата непоклатимост на страната, ние ще би трябвало да я предоставим взаимно, като европейци ", съобщи Шолц пред немските депутати, само че добави, че " това не може да бъде напълно решено с спомагателни средства ".

В сряда президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че ударът по болница в линията Газа, предизвикал гибелта на стотици палестинци, е ужасна злополука, която е посочила, че на спора сред Израел и палестинското придвижване " Хамас " би трябвало да бъде комплициран край , съобщи Ройтерс.

" Колкото до удара по болничното заведение, случилата се там покруса е извънредно събитие ", съобщи Путин във връзка въздушния удар по болничното заведение " Ахли Араб " в град Газа, за който израелци и палестинци се упрекват взаимно. " Стотици починали и стотици ранени са, несъмнено, злополука ", добави той по време на пресконференция след диалозите си с китайския президент Си Цзинпин в Пекин.

" Аз в действителност се надявам това да е сигнал, от който имаме потребност, с цел да сложим завършек на този спор колкото се може по-скоро. При всички положения би трябвало да се концентрираме върху опцията да стартират някакви контакти и договаряния ", съобщи още президентът на Русия.

Освен това Владимир Путин назова " неточност " доставките от Съединени американски щати за Украйна на ракетните системи с огромен обхват АТАКМС (ATACMS, редуциране на британски от Army Tactical Missile System, или Армейска тактическа ракетна система). Според съветския държавен глава те съставляват нова опасност за съветските сили, само че няма да трансформират значително обстановката на фронта.

" На първо място това, несъмнено, нанася щета и основава спомагателна опасност. Второ - ние, естествено, ще бъдем способни да отблъснем тези офанзиви. На война като на война. Но най-важното е, че това въобще не е в положение да промени обстановката на линията на контакт. Невъзможно е - това можем да кажем сигурно ", разгласи Путин.

Същевременно той уточни, че към този момент вижда по-малко войнствена позиция на Запада по въпроса за Украйна и е склонен с изказванията за потребността от решение на спора чрез договаряния. Путин обаче подсети, че с цел да се състоят сходни договаряния, Украйна би трябвало да анулира подписания от президента Володимир Зеленски декрет за възбраната на каквито и да е договаряния с Москва.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР